شنبه، ششم اردیبهشتماه جاری یعنی ۵ روز قبل، کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان جلسهای تشکیل میدهد که یکی از مصوبات جلسه به این شرح است: «کلیه اعضای کمیسیون بابت تعطیلی پنجشنبهها موافقت خود را اعلام کردند».
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان، ۹ ماه پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم و ۷ ماه پس از انتصاب استاندار جدید کردستان هنوز فرد محبوب استاندار سابق است! «اسماعیل حیدری».
این فرد که همزمان مدیر یکی از تأثیرگذارترین بانکهای دولتی در کردستان، یعنی بانک کشاورزی است وظایف مهمی به عنوان دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان برعهده دارد که برنامهریزی برای برگزاری جلسات کمیسیون، تهیه دستور جلسات با محوریت شناسایی مسائل مهم بانکی در سطح استان، ایجاد تعامل و همافزایی بین بانکهای دولتی، خصوصی و مؤسسات اعتباری فعال در استان، پیگیری مصوبات کمیسیون و اطمینان از اجرای آنها توسط بانکهای عضو، جمعآوری اطلاعات آماری از بانکها (مثل تسهیلات پرداختی، منابع جذب شده، اقدامات حمایتی) و ارائه تحلیلهای مقایسهای در جلسات، نظارت بر حسن اجرای تصمیمات اتخاذ شده در کمیسیون و ... از جمله آن وظایف است.
استاندار، رئیس کمیسیون هماهنگی بانکهای استان و معاون اقتصادی استانداری جانشین استاندار در کمیسیون مذکور است؛ هم «لهونی» و هم «ازهاری» قطعاً به نقش بیبدیل بانکها در کمک به هموار شدن مسیر توسعه استان آگاه هستند؛ حالا سؤال مشخص از رئیس کمیسیون و جانشین وی این است، آیا واقعاً انتظار دارند بانکهایی که اغلب مدیران آنها در کردستان منصوبان دولت سابق هستند و نیز دبیر فعلی کمیسیون هماهنگی، با استاندار و دولت پزشکیان همدلی کنند؟ اگر پاسخ مثبت است که باید تأسف خورد ولی اگر پاسخ منفی است باید پرسید جناب استاندار برای تغییر مدیران بانکی و انتصاب مدیران همراه و همسو با گفتمان دولت چهاردهم منتظر چیست؟
«اسماعیل حیدری» همان کسی است که خبرگزاری دولت چهارشنبه ۱۷ بهمن از قول او نوشت: منابع سیستم بانکی استان [تا پایان دیماه] ۷۷ همت بود که ۸۸ همت مصارف داشتند، یعنی ۱۳۰ درصد پرداختی داشتهایم؛ ولی نادرست بودن ادعای آماری او حدود ۱۰ روز بعد با انتشار گزارش بانک مرکزی از «مانده کل تسهیلات و سپردههای ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری به تفکیک استان»، برملا شد.
او نه درباره آنچه به غلط ادعا کرده بود عذری خواست و نه حداقل توضیحی ارائه کرد! شاید اگر او به خاطر اطلاعات نادرستی که ارائه کرده بود از سمت خود عزل میشد حالا لازم نبود کسی درباره مصوبه بر زمین مانده آخرین جلسه کمیسیون هماهنگی بانکهای استان درباره تعطیلی پنجشنبه قلم بزند؛ مصوبهای که به دلیل اجرا نشدن، در عمل هیچ نتیجهای جز ناخرسندی کارکنان سیستم بانکی از شخص استاندار نداشت!
اما چرا ناخرسندی از استاندار؟! چون معاون اقتصادی استاندار هم موافقت خود با مصوبه را اعلام کرده بود اما نه معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار و نه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان حاضر نشدند در عمل به وظیفه موضوع را تعیین تکلیف کنند و هر دو از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و توپ را ناجوانمردانه به زمین استاندار انداختند!
بوی یک رنگی از این نقش نمیآید، خیز
دلق آلوده صوفی به می ناب بشوی
کسی نباید از «محمدعظیم ملک» و «اکبر محمدی» سؤال کند اگر قرار باشد خودِ استاندار در همه امور ریز و درشت استان ورود کرده و شخصاً تصمیم بگیرد، ماندن شما در اتاقهایتان جز اتلاف حاملهای انرژی چه نتیجه دیگری دارد؟ این حجم از بیاعتنایی به امور ناشی از چیست؟ این مدیران مبتلا به بیارادگی درمانناپذیر فکر نمیکنند جز حرف زدن و خیالبافی احیاناً وظایف دیگری هم دارند؟
سکون و گرانجُنبی که با انتصاب «ملک» در حوزه توسعه و منابع انسانی استانداری حاکم شده، نه کم سابقه که به جرأت میتوان گفت بیسابقه است؛ معلوم نیست استاندار کردستان تا چه زمانی بخواهد برای انتصاب اشتباه انجام گرفته هزینه پرداخت کند؛ بعید است «لهونی» تاکنون متوجه رخوت و سرگشتگی «ملک» در انجام وظایف نشده باشد! زمان به سرعت در حال سپری شدن است و نارضایتی از استاندار به واسطه سستی و بیاعتنایی این منصوبش در حال رشد تصاعدی است. «یک نکته از این معنی گفتیم و همین باشد».
اما بعد؛ مسئولیتگریزی از ابلاغ یک تصمیم ساده کمیسیون هماهنگی بانکها تنها مشت نمونه خروار عملکرد «اکبر محمدی» است؛ سؤالها درباره قیمتهای غیرواقعی اعلامی اقلام به مرکز آمار را چه کسی باید در کردستان پاسخ دهد؟ کسی غیر از رئیس منصوب دولت سیزدهم در سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان؟ چرا با گذشت بیش از ۷ ماه از انتصاب استاندار جدید اقدامی برای تغییر رئیس ناکارامد سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان انجام نمیشود؟ شکست او در برنامهریزی برای کاهش آمار بیکاری در استان آن هم در شرایطی که میانگین کشوری کاهش پیدا کرده دلیلی کافی برای عزل بلادرنگ او نیست؟
تکمله؛ «آرش لهونی» در بد مخمصهای گرفتار شده است؛ اوضاع جوری دارد پیش میرود انگار که او نه راه پس دارد نه پیش؛ با منصوبی چون «محمدعظیم ملک» و مدیران بازمانده از دولت سابق چون «اکبر محمدی» و «اسماعیل حیدری» آنچه در کردستان هرگز محقق نخواهد شد توسعه است؛ «لهونی» اگر دلسوزی واقعی دارد همین حالا زمانی است که پیش از غرق شدنش در منجلابی که در آن گرفتار شده باید دست او را بگیرد که به قول سعدی علیهالرحمه:
هر که به گل دربماند، تا بِنَگیرند دست
هر چه کند جهد بیش، پای فروتر شود
فرید کریمی
