وقتی میگوییم کردستان در دولت چهاردهم قبیلهای اداره میشود دلیل داریم؛ مناسبت حضور مدیرعامل هلال احمر کردستان در مراسم معارفه فرماندار سقز، بجز داماد پدر استاندار بودن، چیست؟! آری، آن «قبیله» اگر ساقی صاحب نظری داشت، بیگمان می خوردن و مستی ره و رسم دگری داشت!
«اسماعیل حیدری» دو هفته قبل، هم در یک محاسبه ساده اشتباه کرد و هم با ژستی طلبکارانه آماری غیرواقعی از تسهیلات بانکی در کردستان ارائه کرد؛ شفافسازی درباره تسهیلات پرداختی «بانک قرضالحسنه مهر ایران» از محل گردش حسابهای دولتی در استان هم به یک مطالبه جدی تبدیل شده و معاون اقتصادی ناکارآمد استاندار، ظاهراً تنها نظارهگر این اوضاع است!
«آرش زرهتن لهونی» در حالی «ضیاالدین نعمانی» را برای تصدی فرمانداری ویژه سقز به وزارت کشور معرفی کرده که بکارگیری وی به دلیل آنکه از کارکنان دانشگاه آزاد است منع قانونی دارد؛ استاندار کردستان قانون را ریشخند کرده، وزارت کشور چرا باید بپذیرد؟
«محمدرسول شیخیزاده» که ماههاست به نام حراست از قانون و دفاع از حقوق شهروندی فیگور مبارزه با فساد میگیرد، در باب انتصاب فردی با سن بالای ۶۵ سال و فاقد یک روز سابقه مدیریت اجرایی به عنوان سرپرست علوم پزشکی کردستان، زبان در کام گرفته است.
اتاق ایران اعلام کرده کردستان در شاخص محیط کسب و کار پاییز امسال، استان سیام کشور شده و تنها ۳ استان در مؤلفه «فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاههای اجرایی» وضعیتی بدتر از کردستان دارند!
موضوع صدور حکم اخراج و کسر حقوق تعدادی از معلمان در کردستان ماههاست در استان مطرح است؛ در این باره، اظهارات نماینده قروه و دهگلان در خصوص تذکر به وزیر آموزش و پرورش بلوف از آب درآمد و دستورات استاندار هم ظاهراً ابتر ماند.
استاندار کردستان در حالی بانکهای گردن کلفت را تهدید به برخورد کرده که اعداد جاری شده از زبانش، عیار تسلط او بر یک ضرب و تقسیم ساده را برملا کرده است؛ «لهونی» و اتاق فکر فرسودهاش از این پس باید بیشتر مراقب باشند، با ریاضی نمیتوان شوخی کرد، اعداد بیرحم هستند!
اشتراک نظر اصلاحطلب و اصولگرا در انتقاد از نخستین استاندار منصوب دولت پزشکیان به طرز بیسابقهای رخ نموده است؛ این بار، نام بردن از پدر استاندار با عنوان «همهکاره پشت پرده» و «ادامه فعالیت مدیران دولت سابق»، از محورهای انتقاد از «آرش لهونی» است.
سرپرستی مهمترین دستگاه خدماترسان استان، هفته قبل به فردی واگذار شده که سابقه یک روز مدیریت اجرایی ندارد! شورای استانداری کردستان نمیداند «هر آنکه ناآزموده را کار بزرگ فرماید با آنکه ندامت برد به نزدیک خردمندان به خفت رأی منسوب گردد»؟
وقتی کسی را بدون فراهم شدن اسباب بزرگی بالا ببرند تا تکیه بر جای بزرگان بتواند زد به گزاف، نتیجه میشود «محسن بیگلری»! به جای پاسخ به مطالبات به احساسات متوسل میشود همو که دیدش به حل مشکلات «پروفسور بالتازار» در ذهن مجسم میکند!
استاندار کردستان امروز در تصمیمی مغایر با اصل سوم قانون اساسی و نیز قانون مدیریت خدمات کشوری ساعات کار ادارات را به 30 ساعت در هفته تقلیل داد! «آرش لهونی» در توجیه این تصمیم، «تقویت بنیان خانواده» را دستاویز کرده، انگار که فقط بهرهمندان از این تبعیض آشکار، خانواده دارند!
در شرایطی که راهکار جذب سپرده بانکی در کردستان در حد اقدامات جلف و مبتذلی چون برش کیک تولد توسط بانکیها برای فلان مدیر شرکت صنعتی تنزل یافته معاون اقتصادی استاندار هنوز تهدیدهای توخالی را ابزار متقاعد کردن بانکها به افزایش پرداخت تسهیلات میداند!
«آرش لهونی» گویا پریروز دستور داده نرخ بیکاری کردستان کاهش یابد! او نگفته با کدام برنامه مدون خود یا احیاناً معاون اقتصادیاش در صدد است نرخ بیکاری کردستان را کاهش دهد؛ نرخ بیکاری را اقدام مبتنی بر برنامه کاهش میدهد نه دستور!
یکی از متهمان سیاستهای ویرانگر اقتصادی گذشته در کردستان، سرپرست معاونت اقتصادی استانداری شد! انتصاب انجام شده توسط استاندار، نه یک اشتباه تاکتیکی که خطایی راهبردی بود؛ «آه از آن روز که بادت گل رعنا ببرد» جناب استاندار!
آفات دو ماه سستی و بیارادگی استاندار دولت چهاردهم در ساماندهی امور کردستان نمایان است؛ وقتی جایگاه «عملگرایی جسور» به «عافیتطلبی اتوکشیده» پیشکش شود، محال است «حیله و بیشرمی» جای خود را به «روشنی و گرمی» بدهد!
دولت سیزدهم مجوز بکارگیری 100 نفر را در قالب «طرح شهید زینالدین» صادر کرد؛ قرار بود 10 نفر به تشخیص استاندار، 10 نفر از میان نخبگان بومی استان و 80 نفر هم از طریق برگزاری آزمون، استخدام شوند؛ بگویید چه کسانی را با ظرفیت این مجوز استخدام کردید!
کردستان منتظر دمیدن سپیده شب تاریک زعامت استانداری ناکارآمد است؛ بی هیچ واهمهای از تیرباران رکاکت و سخافت آن حباب زوالپذیر رودخانه تاریخ کردستان، همچنان مصمم به طرح پرسش هستیم؛ این بار درباره آموزش و پرورشی که ناسزاگو رئیس شورایش بود!
چند ماه است خبری درباره تلاش «اسماعیل زارعیکوشا» و «عبدالله رشیدیپور» برای انتقال «حجت رشیدی» از سپاه کردستان به پست معاونت یک مدیرکل در استانداری به گوش میرسد؛ تحصیلکردگان نخبه بیکار کردستان مشتاق روشن شدن صحت و سقم خبر هستند.
نماینده سقز و بانه پس از اعلام برنده شدنش در انتخابات اسفند پارسال، بارها مرتکب اشتباه محاسباتی شده است؛ تلاشهای او برای ابقاء «اسماعیل زارعیکوشا» قابل درک است اما به جایی نمیرسد؛ «محسن بیگلری» خیال حوصله بحر میپزد هیهات!